Den här hemsidan använder cookies för att garantera att du får den bästa tänkbara upplevelsen när du besöker webbplatsen. Se vår integritetspolicy för mer information om det här. För att godkänna användningen av icke-essentiella cookies, vänligen klicka "Jag håller med"
Vi kommer löpande uppdatera med nya recept och även med nya bilder på drinkarna då dessa är lite "gamla" men hoppas dom duger så länge.
Gin Fizz är en populär gindrink som innehåller både syrlighet och sötma. Den här drinken passar för de flesta tillfällena. Vi rekommenderar att använda riktigt god gin till den här drinken, varför inte Nyfjäll Destilleri - VÄSTKUSTGIN
Ingredienser
50 ml Gin, Nyfjäll Destilleri - VÄSTKUSTGIN
30 ml färskpressad citronjuice
20 ml sockerlag
1 äggvita
Sodavatten
Instruktioner
Häll alla ingredienser (utom soda) i en shaker med utan is, skaka i 10-15 sekunder. Tillsätt is i shakern och skaka i ytterligare 10-15 sekunder tills shakern är kall och immig. Dubbelsila i ett highballglas med rikligt med is. Toppa upp glaset med soda så skummet kommer upp i kant, garnera gärna med en snygg citronzest. Lämpligt att dricka med sugrör.
En "enklare" variant av Gin Fizz då du inte behöver skaka med äggvita, men med samma goda syrlighet och sötma. Här skall du ha en annan god gin från Nyfjäll Destilleri nämligen OLD TOM. Som är en sötare variant av VÄSTKUSTGIN. Visste du att det "måste" vara en Old Tom i en Tom Collins? Använder du en annan ginsort typ en London Dry (eller VÄSTKUSTGIN) så kallas drinken istället John Collins.
Ingredienser
50 ml Gin, Nyfjäll Destilleri OLD TOM
30 ml färskpressad citronjuice
20 ml sockerlag (50/50)
Soda
Instruktioner
Häll alla ingredienser (utom soda) i en shaker med is, skaka i 10-15 sekunder tills shakern är riktigt kall och immig. Dubbelsila i ett highballglas med rikligt med is. Toppa upp glaset med soda, garnera gärna med torkad citronskiva. Gott att dricka med sugrör
En prisbelönt drink med härliga toner av basilika och citron som här blandas på Nyfjäll Destilleri - OLD TOM
Ingredienser
50 ml Gin, Nyfjäll Destilleri OLD TOM
30 ml färskpressad citronjuice
20 ml sockerlag (50/50)
Ett knippe basilika
Instruktioner
Lägg basilika och citronjuice i en shaker och muddla försiktigt, häll sedan i resten av ingredienserna tillsamman med is och skaka i10-15 sekunder till shakern är kall och immig. Dubbelsila i ett glas på hög fot, garnera med toppen av ett basilikaknippe.
En fräsch och lite syrlig cocktail med myntasmak. Enkel att göra och mycket läskande. Ni som gillar Mojito kan nog gilla denna, använd gärna en Nyfjäll Destilleri - VÄSTKUSTGIN
Ingredienser
50 ml Gin, Nyfjäll Destilleri VÄSTKUSTGIN
30 ml färskpressad limejuice
20 ml sockerlag (50/50)
Ett tiotal myntablad
Instruktioner
Lägg mynta och limejuice i en shaker och muddla försiktigt, häll sedan i resten av ingredienserna tillsamman med is och skaka i10-15 sekunder till shakern är kall och immig. Dubbelsila i ett glas på hög fot, garner med toppen av ett basilikaknippe.
En klassisk cocktail från 1915. Det sägs att namnet är taget från French 75 mm field gun. Troligen för att denna drink är rätt så kraftfull. Drick den med måtta! Serveras gärna i cocktailglas. Elegant och smakfullt.
Ingredienser
30 ml Gin, Nyfjäll Destilleri OLD TOM eller VÄSTKUSTGIN
30 ml färskpressad citronjuice
20 ml sockerlag
Champagne eller mouserande vin
Instruktioner
Häll alla ingredienser (utom bubbel) i en shaker med is, skaka i 10-15 sekunder tills shakern är riktigt kall och immig. Dubbelsila i ett glas på fot och toppa upp med bubbel. Tryck oljan ur en citronzest och slutligen garnera med esten.
Vuxendrink med beskt klös, en given aptitretare. Det sägs att drinken skapades av greve Camillo Negroni på 20-talet när han tröttnat på den då trendiga drinken Americano (campari och söt vermouth). Han spetsade den med gin och skapade därmed en ny klassiker. Till denna drink passar Nyfjäll Destilleri Navy Strength mycket bra.
Ingredienser
30 ml Gin, Nyfjäll Destilleri Navy Strength
30ml bitter, Santoni Amaro (eller Campari)
30 ml söt Vermouth Campano Artica Formula (eller Martini Rosso)
Denna kan du blanda i glaset du skall servera eller om du skall göra flera samtidigt så gör du det lämpligen i ett rörglas.
Häll i alla ingredienserna i glaset med is och rör runt under nästan en minut. Ta en apelsinzest och tryck ut oljan från apelsinen över drinken och svep med zesten runt kanten på glaset, slutligen lägger du i zesten i drinken